11 протеста покрай дебатите и гласуването на вота на недоверие към

...
11 протеста покрай дебатите и гласуването на вота на недоверие към
Коментари Харесай

11 протеста ще трасат София покрай вота на недоверие

11 митинг а около дебатите и гласуването на вота на съмнение към държавното управление на  Кирил Петков  се чакат да се проведат единствено в София. От едната страна на Народното събрание ще митинг ират в поддръжка на кабинета, а от другата страна - против него, предe БГНЕС.

Уведомленията за осъществяване на демонстрациите са 3-дневни – от вторник, 21 юни, когато в пленарна зала ще се проведат дебатите, до четвъртък, 23 юни, когато евентуално ще се организира гласуването.

От Столична община, където според условията на Закона за събранията, митингите и манифестациите, митинг иращите би трябвало да заявят желанията си за митинг и, споделят, че 5 от уведомленията са подадени от сдружения и политически партии. Това са политическа партия придвижване „ Да България “, партия „ Възраждане “, Българско национално придвижване Вътрешна македонска революционна организация, съдружие „ Толерантност “ и национално придвижване „ Хан Кубрат “, а останалите 6 са подадени от разнообразни физически лица.

Заявените цели на митинг ните мероприятия са: срещу промяната на Никола Минчев; в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков ; срещу кабинета на Кирил Петков и искане на оставката на правителството; за европейска България без мафия; против високите цени на горивата; за обезщетения за високите цени на енергоносителите; отбрана на българския народен интерес в Македония.

Дирекция „ Сигурност “ на Столична община е провела разговори с уредниците на всички декларирани митинг ни мероприятия и ги съгласува по реда на тяхното заявление.

Поради обстоятелството, че уведомленията са за митинг и към постройката на Народното събрание, а част от мероприятията са противоречащи едно на друго, Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи, предприемат нужните ограничения за физическо делене на противостоящите групи за гарантиране на живота и здравето на всички жители.

Във вторник, 21 юни, от южната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност, ще са митинг ните мероприятия против държавното управление на Кирил Петков. От северната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност, пък ще са митинг ните мероприятия в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков.

На 22 юни, сряда, от южната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност, митинг ни мероприятия в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков. В същия ден от северната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност,  митинг ните мероприятия против държавното управление на Кирил Петков.

Размяната на местата на митинг ните мероприятия е съгласно времето на подаване на заявките.

Във връзка с митинг ите на 21 и 22 юни Столична община осведоми жителите и гостите на София , че придвижването в зоната на пл. „ Народно заседание “, пл. „ Св. Ал. Невски “, бул. „ Цар Освободител “ и бул. „ Дондуков “ в сектора от Ларгото до бул. „ Васил Левски “ ще бъде мощно затруднено.

От 21 юни до привършване на митинг ите се не разрешава престоят и паркирането на паркингите на пл. „ Ал. Невски “, пл. „ Народно заседание “, пл. „ Княз Александър I “, по ул. „ 15 ноември “ и ул. „ Оборище “ сред ул. „ Г. С. Раковски “ и бул. „ В. Левски “, а на 22 юни се не разрешава паркирането по бул. „ Дондуков “ сред бул. „ Левски “ и ул. „ Г. С. Раковски “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР